Kmetija Hedl Ranč se nahaja na idilični lokaciji Nad elektrarno 19 v Kamnici. Smo mlada družinska kmetija, ki se osredotoča na vzrejo Angus govedi in predelavo ekološkega mesa. Poleg tega ponujamo tudi pašna jajca in peko brezglutenskega kruha.

Leta 2015 je oče kupil gostilno in posest; turistično-vinogradniško kmetijo Rudijeva klet in jo preoblikoval v manjšo živinorejsko kmetijo. Po njegovi smrti sva kmetijo prevzela Vid in Vesna Hedl, ki sva jo tržno preoblikovala ter ji vdihnila novo življenje. Sedaj se osredotočamo na trajnostno pridelavo hrane, ki temelji na kakovosti in spoštovanju do narave.

Naša kmetija obdeluje 20 hektarjev kmetijskih površin, kjer se ukvarjamo z vzrejo plemenskih živali, kot so Angus govedo in kokoši nesnice. Poleg tega ponujamo tudi pašna jajca in peko brezglutenskega kruha.

Ohranjamo zemljo živo – tudi tam, kjer bi jo drugi pustili

V času, ko ena za drugo ugašajo male družinske slovenske kmetije, bi človek pričakoval, da bo do kmetijskih zemljišč lažje priti. A resnica je povsem drugačna – kakovostne, ravninske njive so izjemno redke in skoraj nedosegljive, še posebej za mlade ali manjše kmete.

Zato večino naših površin predstavljajo strmi in težko dostopni travniki ter pašniki, ki jih obdelujemo z lastnimi rokami, stroji in voljo, tam kjer mnogi ne bi niti poskusili. Če bi jih pustili, se ne bi zarasli v gozd, ampak v neuporabno krajino – polno trnja, grmovja, invazivnih rastlin in plevela, kar bi pomenilo izgubo kmetijskega potenciala in propad podeželja.

Kljub vsemu danes obdelujemo:

  • 5,12 ha ravninskih površin (naklon do 10°),

  • 9,26 ha zmerno strmih zemljišč (naklon 10–15°),

  • 12,43 ha strmih pobočij (naklon 15–25°),

  • 2,80 ha zelo strmih površin (naklon nad 25 %, tudi do 55 %!).

Te površine so daleč od idealnih – a prav v tej razgibanosti se skriva lepota in moč podeželja. Kjer mnogi obupajo, mi iščemo rešitve. Kjer drugi vidijo klanec, mi vidimo izziv in prihodnost.


Hvala, ker nas podpirate. Z vašo pomočjo vsak meter zemlje ostaja živ, obdelan in koristen.

Kmetija Hedl Ranč se nahaja na idilični lokaciji Nad elektrarno 19 v Kamnici. Smo mlada družinska kmetija, ki se osredotoča na vzrejo Angus govedi in predelavo ekološkega mesa. Poleg tega ponujamo tudi pašna jajca in peko brezglutenskega kruha.

Leta 2015 je oče kupil gostilno in posest; turistično-vinogradniško kmetijo Rudijeva klet in jo preoblikoval v manjšo živinorejsko kmetijo. Po njegovi smrti sva kmetijo prevzela Vid in Vesna Hedl, ki sva jo tržno preoblikovala ter ji vdihnila novo življenje. Sedaj se osredotočamo na trajnostno pridelavo hrane, ki temelji na kakovosti in spoštovanju do narave.

Naša kmetija obdeluje 20 hektarjev kmetijskih površin, kjer se ukvarjamo z vzrejo plemenskih živali, kot so Angus govedo in kokoši nesnice. Poleg tega ponujamo tudi pašna jajca in peko brezglutenskega kruha.

Ohranjamo zemljo živo – tudi tam, kjer bi jo drugi pustili

V času, ko ena za drugo ugašajo male družinske slovenske kmetije, bi človek pričakoval, da bo do kmetijskih zemljišč lažje priti. A resnica je povsem drugačna – kakovostne, ravninske njive so izjemno redke in skoraj nedosegljive, še posebej za mlade ali manjše kmete.

Zato večino naših površin predstavljajo strmi in težko dostopni travniki ter pašniki, ki jih obdelujemo z lastnimi rokami, stroji in voljo, tam kjer mnogi ne bi niti poskusili. Če bi jih pustili, se ne bi zarasli v gozd, ampak v neuporabno krajino – polno trnja, grmovja, invazivnih rastlin in plevela, kar bi pomenilo izgubo kmetijskega potenciala in propad podeželja.

Kljub vsemu danes obdelujemo:

  • 5,12 ha ravninskih površin (naklon do 10°),

  • 9,26 ha zmerno strmih zemljišč (naklon 10–15°),

  • 12,43 ha strmih pobočij (naklon 15–25°),

  • 2,80 ha zelo strmih površin (naklon nad 25 %, tudi do 55 %!).

Te površine so daleč od idealnih – a prav v tej razgibanosti se skriva lepota in moč podeželja. Kjer mnogi obupajo, mi iščemo rešitve. Kjer drugi vidijo klanec, mi vidimo izziv in prihodnost.


Hvala, ker nas podpirate. Z vašo pomočjo vsak meter zemlje ostaja živ, obdelan in koristen.

Certifikati:

  1. Izbrana kakovost Slovenije: 

    Certifikat "Izbrana kakovost Slovenije" je nacionalni certifikat, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. Ta certifikat zagotavlja, da so proizvodi slovenske pridelave in predelave visoke kakovosti. Pomeni, da so izdelki pridelani in predelani v Sloveniji ter izpolnjujejo stroge kriterije glede svežine, varnosti in kakovosti. Ta oznaka omogoča potrošnikom, da lažje prepoznajo in izberejo kakovostne slovenske izdelke.

  2. Ekološki certifikat: 

    Ekološki certifikat je znak, da je proizvod pridelan in predelan v skladu z ekološkimi standardi, ki so določeni z zakonodajo Evropske unije. Ta certifikat pomeni, da so v pridelavi uporabljene metode, ki spoštujejo naravne sisteme in cikle, varujejo naravne vire, zagotavljajo dobro počutje živali in prispevajo k ohranjanju biotske raznovrstnosti. Ekološki proizvodi so pridelani brez uporabe kemičnih pesticidov, sintetičnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov (GSO) in z omejeno uporabo aditivov in pomožnih snovi v predelavi.

  3. Seneni certifikat: 

    Certifikat za seneno pomeni, da je meso ali mlečni izdelek pridobljen od živali, ki so hranjene predvsem s senom, in ne s silažo ali drugimi fermentiranimi krmili. Ta način prehrane je bolj naraven in se odraža v kakovosti mesa in mleka, ki imata pogosto boljši okus in hranilne lastnosti. Senena reja je pomembna za ohranjanje tradicionalnih načinov kmetovanja, varstvo okolja in dobrobit živali, saj spodbuja naravno pašo in zmanjšuje potrebo po intenzivni pridelavi krme. Certifikat zagotavlja potrošnikom, da so izdelki pridelani na način, ki podpira trajnostno in okolju prijazno kmetovanje.

  4. Rejski program AAG - Angus Slovenije

    Naša kmetija z živalmi je vključena v Društvo rejcev govedi za meso Slovenije (AAG), ki vodi evidenco rodovnikov čistopasemskih plemenskih živali, spremlja njihov izvor in rodovniško linijo. Društvo izvaja tudi selekcijo in ocenjevanje živali, ki vključuje oceno zunanjosti, omišičenost, klavne lastnosti in druge pomembne gospodarske karakteristike. Poleg tega AAG izdaja zootehniška spričevala in spremlja rejce pri izvajanju lastnih preizkusov v skladu z rejsko politiko, kar zagotavlja najvišjo kakovost vzreje govedi​

Certifikati:

  1. Izbrana kakovost Slovenije: 

    Certifikat "Izbrana kakovost Slovenije" je nacionalni certifikat, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. Ta certifikat zagotavlja, da so proizvodi slovenske pridelave in predelave visoke kakovosti. Pomeni, da so izdelki pridelani in predelani v Sloveniji ter izpolnjujejo stroge kriterije glede svežine, varnosti in kakovosti. Ta oznaka omogoča potrošnikom, da lažje prepoznajo in izberejo kakovostne slovenske izdelke.

  2. Ekološki certifikat: 

    Ekološki certifikat je znak, da je proizvod pridelan in predelan v skladu z ekološkimi standardi, ki so določeni z zakonodajo Evropske unije. Ta certifikat pomeni, da so v pridelavi uporabljene metode, ki spoštujejo naravne sisteme in cikle, varujejo naravne vire, zagotavljajo dobro počutje živali in prispevajo k ohranjanju biotske raznovrstnosti. Ekološki proizvodi so pridelani brez uporabe kemičnih pesticidov, sintetičnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov (GSO) in z omejeno uporabo aditivov in pomožnih snovi v predelavi.

  3. Seneni certifikat: 

    Certifikat za seneno pomeni, da je meso ali mlečni izdelek pridobljen od živali, ki so hranjene predvsem s senom, in ne s silažo ali drugimi fermentiranimi krmili. Ta način prehrane je bolj naraven in se odraža v kakovosti mesa in mleka, ki imata pogosto boljši okus in hranilne lastnosti. Senena reja je pomembna za ohranjanje tradicionalnih načinov kmetovanja, varstvo okolja in dobrobit živali, saj spodbuja naravno pašo in zmanjšuje potrebo po intenzivni pridelavi krme. Certifikat zagotavlja potrošnikom, da so izdelki pridelani na način, ki podpira trajnostno in okolju prijazno kmetovanje.

  4. Rejski program AAG - Angus Slovenije

    Naša kmetija z živalmi je vključena v Društvo rejcev govedi za meso Slovenije (AAG), ki vodi evidenco rodovnikov čistopasemskih plemenskih živali, spremlja njihov izvor in rodovniško linijo. Društvo izvaja tudi selekcijo in ocenjevanje živali, ki vključuje oceno zunanjosti, omišičenost, klavne lastnosti in druge pomembne gospodarske karakteristike. Poleg tega AAG izdaja zootehniška spričevala in spremlja rejce pri izvajanju lastnih preizkusov v skladu z rejsko politiko, kar zagotavlja najvišjo kakovost vzreje govedi​

Z gorečo predanostjo kakovosti in trajnosti se trudimo zagotavljati vrhunske proizvode, ki prispevajo k zdravemu in okusnemu načinu prehranjevanja ter spoštovanju do narave in živali.

Z gorečo predanostjo kakovosti in trajnosti se trudimo zagotavljati vrhunske proizvode, ki prispevajo k zdravemu in okusnemu načinu prehranjevanja ter spoštovanju do narave in živali.

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hello@designmonks.

co

4886 Stroman Drives,

California, South

Stanton, USA

Avtorske pravice© 2024.

Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču