Recept za Pripravo T-Bone ali Ribeye Steaka

Recept za Pripravo T-Bone ali Ribeye Steaka

Recept za Pripravo T-Bone ali Ribeye Steaka

Sestavine:

  • 1 T-bone ali Ribeye steak (približno 3-4 cm debel)

  • Sol

  • Sveže mlet črni poper

  • 2 žlici olivnega olja

  • 2-3 stroki česna, neolupljeni in rahlo strti

  • 2-3 vejice svežega timijana ali rožmarina

  • 2 žlici masla


Navodila:

Priprava:

  1. Vzemite steak iz hladilnika in ga pustite na sobni temperaturi vsaj 30 minut pred kuhanjem.

  2. Steaku oba konca rahlo premažite z olivnim oljem ter ga obilno posolite in popoprajte z obeh strani.


Možnosti priprave:

Priprava na žaru (Grill):

  1. Segrejte žar na visoko temperaturo.

  2. Steak položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite približno 4-5 minut na vsaki strani za srednje pečen steak (med-rare). Čas peke prilagodite glede na debelino steaka in željeno stopnjo pečenosti.

  3. Ko je steak pečen, ga prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava v ponvi (Pan-Seared):

  1. Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.

  2. Dodajte olivno olje in pustite, da se močno segreje.

  3. Steak položite v ponev in pecite brez premikanja 4-5 minut, dokler ne dobi lepe zlate skorje.

  4. Obrnite steak in dodajte maslo, česen in zelišča v ponev. Pecite še 4-5 minut, medtem ko z žlico prelivajte stopljeno maslo čez steak.

  5. Steak prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava v pečici (Oven-Finished):

  1. Segrejte pečico na 220°C.

  2. Sledite korakom priprave v ponvi (Pan-Seared) do točke, ko steak obrnete.

  3. Ko steak obrnete, ponev (če je odporna na pečico) prestavite v predhodno ogreto pečico in pecite še 6-8 minut, odvisno od željene stopnje pečenosti.

  4. Steak prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava sous-vide (Sous Vide):

  1. Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).

  2. Steak začinite s soljo in poprom ter ga skupaj z olivnim oljem in zelišči vakuumsko zapakirajte.

  3. Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1-2 uri.

  4. Steak vzemite iz vrečke in ga osušite s papirnato brisačo.

  5. Steak hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobi zlato skorjo (približno 1-2 minuti na vsaki strani).


Nasveti za serviranje:

  • Steak narežite proti vlaknom za bolj mehko teksturo.

  • Postrezite s prilogo po želji, kot so pečen krompir, sveža solata ali pražena zelenjava.

  • Za dodatno bogat okus lahko steak obložite z zeliščnim maslom ali servirate s svojo najljubšo omako.

Sestavine:

  • 1 T-bone ali Ribeye steak (približno 3-4 cm debel)

  • Sol

  • Sveže mlet črni poper

  • 2 žlici olivnega olja

  • 2-3 stroki česna, neolupljeni in rahlo strti

  • 2-3 vejice svežega timijana ali rožmarina

  • 2 žlici masla


Navodila:

Priprava:

  1. Vzemite steak iz hladilnika in ga pustite na sobni temperaturi vsaj 30 minut pred kuhanjem.

  2. Steaku oba konca rahlo premažite z olivnim oljem ter ga obilno posolite in popoprajte z obeh strani.


Možnosti priprave:

Priprava na žaru (Grill):

  1. Segrejte žar na visoko temperaturo.

  2. Steak položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite približno 4-5 minut na vsaki strani za srednje pečen steak (med-rare). Čas peke prilagodite glede na debelino steaka in željeno stopnjo pečenosti.

  3. Ko je steak pečen, ga prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava v ponvi (Pan-Seared):

  1. Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.

  2. Dodajte olivno olje in pustite, da se močno segreje.

  3. Steak položite v ponev in pecite brez premikanja 4-5 minut, dokler ne dobi lepe zlate skorje.

  4. Obrnite steak in dodajte maslo, česen in zelišča v ponev. Pecite še 4-5 minut, medtem ko z žlico prelivajte stopljeno maslo čez steak.

  5. Steak prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava v pečici (Oven-Finished):

  1. Segrejte pečico na 220°C.

  2. Sledite korakom priprave v ponvi (Pan-Seared) do točke, ko steak obrnete.

  3. Ko steak obrnete, ponev (če je odporna na pečico) prestavite v predhodno ogreto pečico in pecite še 6-8 minut, odvisno od željene stopnje pečenosti.

  4. Steak prestavite na krožnik, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati 5-10 minut.


Priprava sous-vide (Sous Vide):

  1. Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).

  2. Steak začinite s soljo in poprom ter ga skupaj z olivnim oljem in zelišči vakuumsko zapakirajte.

  3. Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1-2 uri.

  4. Steak vzemite iz vrečke in ga osušite s papirnato brisačo.

  5. Steak hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobi zlato skorjo (približno 1-2 minuti na vsaki strani).


Nasveti za serviranje:

  • Steak narežite proti vlaknom za bolj mehko teksturo.

  • Postrezite s prilogo po želji, kot so pečen krompir, sveža solata ali pražena zelenjava.

  • Za dodatno bogat okus lahko steak obložite z zeliščnim maslom ali servirate s svojo najljubšo omako.

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hello@designmonks.

co

4886 Stroman Drives,

California, South

Stanton, USA

Avtorske pravice© 2024.

Vse pravice pridržane Hedl ranču